Ontwerp

Bij het ontwerpen van tuin of landschap komt heel wat kijken. De keuzemogelijkheden zijn enorm. Waar wordt de buitenruimte voor gebruikt en voor wie is deze bedoeld? Welke stijl is gewenst en hoe zit het met het onderhoud? Welke beplanting past het best en is die beplanting alle seizoenen aantrekkelijk?

Maar nog belangrijker: wat voor gevoel moet de ruimte oproepen, wat moet deze uitstralen, waarvoor is deze bedoeld?

In het eerste gesprek wordt de opdrachtgever uitgevraagd over deze aspecten. Na het uitbrengen van de offerte en het maken van afspraken over de samenwerking, komen we in goed onderling overleg uit op het beste ontwerp.

Met de tekening van het tuinontwerp kan de opdrachtgever de tuin zelf aanleggen of dit laten doen door een hoveniersbedrijf. Zo heeft de opdrachtgever zelf de regie over de praktische uitwerking van de eigen buitenruimte.

Advies

Je buitenruimte bestaat al, je maakt er gebruik van, hij is al eens bedacht. Maar je bent niet tevreden. Er klopt iets niet. De groei is eruit. Het past niet (meer) bij je. En je hebt geen idee wat je er mee moet! Je wilt niet je hele tuin omgooien, maar wat veranderen kan geen kwaad. Je hebt behoefte aan advies.

Advies van iemand die je tuin nog niet kent, die er met een frisse blik tegenaan kijkt. Die vraagt wat je er precies mee wilt, waar je je aan stoort en hoe je tuingevoel zou moeten zijn. Wat wil je bijvoorbeeld graag behouden, waar erger
je je aan. Wil je planten en/of materialen hergebruiken? Of mis je een plek waar je lekker van je tuin en van de zon kunt genieten? Na inventarisatie wordt advies gegeven hoe de tuin veranderd kan worden. Ook advies over aanpassing van je tuinschuur of inrichting van de buitenruimte met meubilair is mogelijk.

Het tarief voor tuinadvies is € 90,00 per uur, inclusief Btw. excl. reistijd en reiskosten.

Wat en Hoe

De kosten zijn afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever en worden vooraf besproken en vastgesteld. Voor een tuinontwerp, beplantingsplan en verlichtingsplan voor particuliere tuinen, worden de uren gefactureerd a € 75,00 per uur, inclusief Btw en exclusief reiskosten. Het eerste gesprek is vrijblijvend en altijd interessant. We kijken of het klikt en of we gaan samenwerken.

Een ontwerp van TUINYDEE:

  • is afgestemd op de wensen van de opdrachtgever
  • heeft een heldere belijning en straalt rust en ruimtelijkheid uit
  • is in elk seizoen aantrekkelijk
  • heeft de juiste beplanting
  • past binnen de omgeving en versterkt de samenhang met die omgeving
  • is goed doordacht en mooi in verhouding
  • is altijd anders dan je zelf kunt bedenken

Blog op WordPress.com.